Njihova ljubav bila je enigma: Nisu voleli da pričaju o sebi, ali POSLEDNJI GOVOR MILENE ZA DRAGANA rekao je sve!

Napustila nas je jedna od najvećih diva domaćeg glumišta. Ovo je mala priča o njenoj velikoj ljubavi.

Po mišljenju mnogih, Milena Dravić i Dragan Nikolić bili su najlepši glumački par stare Jugoslavije.

U vreme kada su se sreli, Milena je već bila velika glumačka zvezda, a Dragan je tek počinjao karijeru. Upoznali su se na snimanju filma “Horoskop”, a iz druženja se rodila i ljubav. Nakon toga praktično su bili nerazdvojni i čitav život su proveli zajedno.

Velika ljubav dočekala je i starost. Na njihovom primeru može da se uči. U retkim prilikama, kada su javno pričali jedno o drugome, uvek su isticali da im je bračni drug najveća podrška, ali i najstroži kritičar.

Njihov brak trajao je 44 godine… rastavila ju je samo smrt. Draganov odlazak teško je pao Mileni. Nakon nje i sama se razbolela, a u retkim trenucima kada je govorila javno isticala je koliko joj je teško samoj i koliko joj nedostaje u nekim malim, svakodnevnim poslovima koji su činili njihov život.

Otkrivanje spomenika Draganu Nikoliću u Vrnjačkoj Banji krajem prošle godine bila je jedna od poslednjih prilika kada je glumica javno govorila o svom suprugu. Čak i tada, Milena je bila bolesna i nije mogla da prisustvuje, a okupljenima se obratila preko video poruke.

GAGA JE BIO SKROMAN ČOVEK. STIDLJIV. VRLO MISAON I DUBOK, ČAK I VIŠE NEGO ŠTO JE BIO ŠARMANTNI BOEM. SAMO ŠTO JE OVO DRUGO, MOŽDA I PO NJEGOVOJ ODLUCI, VIŠE DOLAZILO DO IZRAŽAJA. BIO JE ČOVEK IZUZETNOG UMETNIČKOG TALENTA, TALENTA SNAŽNOG I ŠIROKOG RASPONA. PO MOM UVERENJU, UZ SVU NJEGOVU KARIJERU, NEDOVOLJNO PREPOZNATOG I VREDNOVANOG.

NIJE MI LAKO KADA TREBA O NJEMU DA GOVORIM. UZ TO ZDRAVSTVENI PROBLEMI MI DIKTIRAJU I KRETANJE I NAČIN PROVOĐENJA VREMENA. DUBOKO SAM SVIMA ZAHVALNA I DIVIM SE LEPOTI DUHA KOJU POSEDUJETE. JER, RETKO SE DEŠAVA DA SE U SLAVU VELIKOG GLUMCA ODA TAKO IZUZETNA POČAST. DANILO BATA STOJKOVIĆ I DRAGAN NIKOLIĆ SU TO ZASLUŽILI – ISTAKLA JE TADA MILENA.