Miloš Biković dobitnik je ruske državne nagrade, koju će mu uručiti Vladimir Putin

Srpski glumac Miloš Biković dobitnik je državne nagrade “Medalje Puškina”, koju će mu uručiti Vladimir Putin, 4. novembra u Kremlju.

Vest o ruskom priznanju za srpskog glumca objavio je ruski ambasador Aleksandar Čepurin.

“Saopštio sam sjajnom srpskom glumcu Milošu Bikoviću da on dobija rusku državnu nagradu, Medalju Puškina i da je planirano da mu odlikovanje dodeli Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin 4. novembra u Kremlju”, napisao je na Tviteru ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Čepurin koji je u ponedeljak primio Bikovića i saopštio da će mu biti uručena ruska državna nagradu – Medalja Puškina.

Kako je navedeno na zvaničnom profilu ruskog ambasadora na Tviteru, odlikovanje će mu 4. novembra u Kremlju dodeliti predsednik Rusije Vladimir Putin, prenosi Sputnjik.

“Radujemo se i čestitamo”, naveo je Čepurin na svom nalogu na Tviteru.

Medalja Puškina dodeljuje se za zasluge u oblasti kulture, prosvete, društvenih nauka, literature i umetnosti. Dobijaju je ruski državljani, ali i stranci, među kojima su umetnici iz Argentine, Austrije, Belorusije, Belgije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Izraela, Južne Koreje, Poljske, SAD-a i brojnih drugih zemalja.