Nemanja (23) je završio 2 teška fakulteta i hteo da napusti Srbiju: Posle naše priče, dobio je ponudu koja je promenila sve (FOTO) (VIDEO)

Iskreni mladić kaže da se sve odigralo brzo i neočekivano

Nemanja Aksić je pažnju na sebe skrenuo kada je u roku diplomirao na dva fakulteta: Hemijskom i Elektrotehničkom, i to sa prosekom preko 9. Nakon toga je ponosno seo u krilo Nikoli Tesli, a mi smo prognozirali da bi upravo ovaj Boranin mogao biti naslednik velikog naučnika. Nismo očekivali da će mu se telefon usijati odmah po objavljivanju našeg teksta, kao ni da će se ljudi utrkivati da mu ponude dobro radno mesto.

Stizali su mnogobrojni pozivi od različitih kompanija iz Srbije, poziv sa američkog i švedskog univerziteta, ali i iz našeg ministarstva.

– Odmah posle vašeg pisanja, stigao mi je poziv iz kabineta Ministra Šarčevića i dogovorili smo se da danas dođem na sastanak. Ponuđen mi je posao u Fondu za inovacionu delatnost, koji sam prihvatio i trebalo bi da počnem da radim već početkom novembra – kaže nam Nemanja zadovoljno.

Sve se desilo nekako prebrzo, ali mi je drago da je tako. Od svih ponuda sam izabrao naše ministarstvo i siguran sam da sam pravilno postupio – dodaje Aksić.

Dok se u zemlji večitih studenata Nemanjine kolege muče da završe i jedan fakultet, sa kakvim god prosekom, ovaj mladić nije napravio pauzu ni dan i odmah je upisao master studije na Hemijskom fakultetu.

– Ako dobijem posao u Srbiji, ostaću. Ako ne, planiram da nastavim doktorske studije u inostranstvu – rekao nam je Nemanja pre samo deset dana, kada smo prvi put razgovarlai sa njim.

Zahvaljujući poslu koji je dobio, ovaj pametan mladi čovek neće napustiti svoju zemlju.