Irena iz Prokuplja vozi bus u Americi i upravo je postala heroj nacije!

Hladno i tmurno jutro u Srbiji popravila je vest o heroini Ireni Ivić rodom iz Prokuplja. Ona je vozeći autobus spasila usamljeno bosonogo dete dok je hodalo ulicama Milvokija.

Irena je vozač autobusa u glavnom gradu države Viskonsin. Svakodnevno vozi istu rutu, a jedan trenutak kada je skrenula pogled sa puta učinio ju je herojem Milvokija, pa je vest najpre preneo CNN, a potom i mnogi srpski mediji.

Istog trenutka je zaustavila vozilo, sa sve putnicima u njemu, istrčala iz autobusa i krenula prema detetu. Uzela ga je i unela u autobus, a jedna putnica je prišla i ponudila svoju zimsku jaknu kako bi se dete uvilo u nju i ugrejalo.

“Bože, bože moj. Tresu mi se ruke”, kaže Irena na snimku nakon što je spasila dete koje je na sebi nosilo samo majicu i pelenu.
Žena je s detetom u krilu, pozvala nadležne službe i čekala da oni dođu. Kada su došli policajci i vatrogasci, preuzeli su dete, a kasnije se otkrilo da je majka ostavila dete samo u dvorištu. Socijalne službe su potom dete predale ocu.

Gradske vlasti održale su u četvrtak konferenciju u znak odavanja počasti Ireni Ivić, a ona je tim povodom samo rekla da je bila zahvalna što se našla u pravo vreme, na pravom mestu.

– Apsolutno obožavam decu, nekada sam bila učiteljica i sama imam decu, tako da sam srećna što sam uspela da pomognem ovom slatkom nedužnom detetu – dodala je ona.
Prema navodima policije, koje je preneo sistem za tranzit, dete je nestalo nakon što je njegova majka, kako se veruje, imala krizu mentalnog zdravlja. Portparol sistema za tranzit u Milvokiju rekao je da je dete na kraju vraćeno ocu.

Inače, iz tranzita navode da je ovo deveti put u proteklih nekoliko godina da je jedan vozač tranzitnog sistema u okrugu Milvoki pronašao dete koje se izgubilo ili se vodi kao nestalo.