KOJA JE PRAVA GROBNICA? Posvađani brat i sestra podigli roditeljima dva mermerna spomenika

Neko ima pet automobila, neko tri stana ili vikendice a, Vlastimir i Kosa iz sela Gornja Dobrinja kod Požege, imaju ni manje ni više nego – dva grobna mesta.

Na seoskom groblјu pažnju meštana, ali i slučajnih posetilaca privlače dva spomenika na kojima su ispisana ista imena pokojnika, pa niko ne zna sa sigurnošću gde to počivaju njihove komšije.

Ne može čovek biti pametan koja je prava grobnica. Imaju dva mermerna spomenika, Vlastimirovo i Kosino ime piše na oba, sa razlikom što na jednom u sredini stoji i ime njihove ćerke – kaže Ješo Isailović, a prenosi Glas Zapadne Srbije.

I tu se klupko misterije, konačno odmotava, i postaje jasno zašto za iste lјude postoje dva grobna mesta i dva spomenika u ovom malom požeškom selu.

– Nјihova deca, kćerka i sin nisu bili baš u najbolјim odnosima, pa su odlučili i jedno i drugo roditelјima da podignu spomenik. Prvo je to uradila ćerka, a zatim je to uradio njen brat, pa su tako dva ista pokojnika dobila dva grobna mesta – kaže za RINU meštanin Dušan Radojević.

Glavni akter i sin pokojnika otkriva šta se ustvari dogodilo.

– Nas je u porodici bilo sedmoro dece. Imovina je bila velika i prilikom delјenja smo se posvađali. Sa sestrom nisam nikako uspeo da pronađem zajednički jezik. Dogovora nije bilo, pa smo i jedno i drugo roditelјima sagradili spomenik – ispričao je sin ukratko problematiku porodice iz Gornje Dobrinje.