Ova tezga u Nišu vraća veru u lepo! Dečaci prodaju sok od zove da bi sakupili novac za operaciju povređenog drugara

– Još samo da mu se operiše kičma, pa da se opet igramo – nadaju se vredna deca

Nesebični i vredni, uz improvizovanu tezgu stoje pet dečaka sa namerom da pomognu u prikupljanju novca za operaciju svog drugara, povređenog u saobraćajnoj nesreći.

Sok od zove nije važno da li je omiljeni. Nišlije ga ovih dana uporno kupuju, pa daju i bakšiš višestruko veći od njegove cene od 20 dinara, ili samo ostave koji dinar. Na najhumaniijem štandu, koji je namešten u Romanijskoj ulici, po letnjoj žegi pod suncobranom uporni su drugari i do večernjih sati ne bi ili prikupili novac.

Komšijama se smeše David (10), Konstantin (8), Ognjen (9), Đorđe (10) i Sergej (9) i ne odustaju zarad svog drugara Andreja, koji fali veseloj ekipi za nestašluke na raspustu.

Andrej se nedavno vraćao se sa letovanja iz Tivta sa drugarom i njegovim dekom, kada je na njihovo vozilo naleteo kamion iz suprotnog smera. U direktnom sudaru deka njegovog drugara, koji je bio vozač, izgubio je život, drugar je zadobio lakše povrede, a Andrej je povredio kičmu a predstoji mu operacija koja košta oko 8.000 evra.

– Dobro nam ide, za nekoliko dana smo sakupili 13.000 dinara. To je za sada malo, ali biće još. Bilo nam je teško kada smo čuli da je Andrej toliko povređen. Pored kičme on je imao i druge povrede, ali to su lekari izlečili. Sada ostaje da mu se operiše kičma pa da se opet igramo – rekli su jednostavno ovi veseli klinci, čiji je duh uz svačiju želju da Andrej ozdravi, mnogima vratio veru u lepo.