Memedović prikazao stvarnost koju Srbi odbijaju da vide: Nadamo se da će voda sve odneti, ali neće (FOTO)

Navikli smo da nas poznati novinar Jovan Memedović kroz emisiju “Sasvim prirodno” upoznaje sa divnim i prelepim prizorima koje samo priroda može da stvori. Međutim, ovoga puta rešio je da sa pratiocima na Instagramu podeli i jednu ružnu i tužnu sliku sa Drine, za koju su krivi samo ljudi.

Memedović je u novom serijalu pokrenuo veslačku ekspediciju rekom Drinom, kako bi prikazao kako izgleda jedna od najlepših dolina i kanjona u ovom delu Evrope

– Znali smo da će to biti veslanje kroz neke od najlepših dolina i kanjona ovog dela Evrope, ali ne i šta ćemo tačno tamo zateći. Ubrzo se ispostavilo da svi pejzaži nestaju pred ogromnom masom otpada koju reka Lim isporučuje Drini. Tako se jedna ekspedicija, zamišjena da prikaže sva bogatstva naše prirode, pretvorila u ekološku patrolu – napisao je novinar u opisu slike.

Novinar je istakao kako je “ispričao priču o našoj stvarnosti koja se možda ne vidi sa puta i koja se retko pominje u medijima”.

– Rado bismo da je ignorišemo, da se nadamo da će voda sve odneti, ali nije i neće. Otpad na obalama naših reka, a u konkretnom slučaju reke Drine, dostiže džinovske razmere i čini se da mu nema kraja. Tokom snimanja emisije trudili smo se da otkrijemo: Da li smo potpuno zaboravili na svoju odgovornost prema zemlji na kojoj živimo? Šta rade i čime se bave nadležni organi? Ima li izgleda se se ovaj problem reši? – upitao je on.

Memedović je dodao kako se nada da je ovom ružnom slikom naše zemlje dao “doprinos u osvešćavanju naroda i ubrzavanju rešavanja ovog problema i sramote svih nas”.

Njegov post ubrzo je počeo da se širi društvenim mrežama, a čitaoci su bili zgroženi prizorom, ali su se složili da ovo, nažalost, nije jedina slika koja govori o ljudskom nemaru.