Prelepa danska jutjuberka snimila klip o Srbiji, koji će vas učiniti ponosnim! (VIDEO)

Viktorija Flamel je slavna jutjuberka iz Danske koja voli da putuje, a nakon što prikupi dovoljno podataka o toj destinaciji, ona objavi video-snimak u kojem opisuje sve što je nju oduševilo u toj zemlji. Jedan od svojih snimaka rešila je da posveti Srbiji i Srbima.

Video-snimak je otpočela pričom o umereno-kontinentalnoj klimi, koja Srbima omogućava da uživaju u jako toplom i sunčanom letu, ali i hladnoj i snežnoj zimi. Ovo je istakla kao jako lepu stvar, jer je Srbija u tim periodima prelepa.

Glavni grad Beograd je predstavila kao jedan od najstarijih gradova u Evropi koji se nalazi na ušću Save u Dunav. Bio je sedište brojnih ratova, a više od 14 puta je bio sravnjen sa zemljom, da bi se kao feniks, “dizao iz pepela”. Ovo su samo neke od činjenica zbog kojih bi ljudi trebalo da posete Beograd, pogotovo ukoliko ih zanima istorija.

Takođe, posebnu pažnju je posvetila srpskom naučniku Nikoli Tesli, kojem svi možemo biti zahvalni zbog njegovih izuma. Viktoriji je najveću pažnju privukla SARMA. Za našu kuhinju imala je samo reči hvale, a navodi da Srbi najviše konzumiraju kafu u svetu. Takođe, najveći smo izvoznici malina.

Ona navodi da Srbija najviše treba da se ponosi sportom, u kojem smo više nego uspešni. Kada kažemo sport, mislimo na više različitih. Svakako najzvučnije ime je Novak Đoković, kojim je i Viktorija sama oduševljena i kaže da je to njen omiljeni igrač.