Festivali koji će vas oduševiti: Pet manifestacija na opštini Odžaci koje morate posetiti

Foto: VolimSrbiju

Kada su u pitanju manifestacije koje žele da posete turisti iz Srbije, ali i regiona opština Ožaci je jedna od opština koja turistima pruža raznovrsne sdržaje. Mnogoe od manifestacija, koje su se ispostavile kao najposećenije, postale su deo tradicije ovog dela Srbije.

U ovom tekstu izdvajamo vam pet manifestacija koje morate posetiti, a koje se dešavaju na ovoj opštini.

  1. Ne zaboravi rode – ova manifestacija ima za cilj da neguje čuva i predstavi kulturu običaje i način života srpskog naroda sa prostora Like. Festival organizuje KUD Marko Orešković. Posetioci manifestacije mogu da uživaju u igrama, pesmi, hrani i dobrom druženju.

NE ZABORAVI RODE

Gepostet von Jasmina Đurković Vujadinović am Samstag, 19. Oktober 2019

2. Haiku festival – u pitanju je festival koji obuhvata izbor najlepših haiku pesama. Ova manifestacija odavno je prevazišla okvire Odžaka i postala je događaj međunarodnog karaktera. Više od 150 učesnika iz Srbije, ali i regiona učestvuje na ovoj manifestaciji, a najbolji dobijaju nagrade.

3. Odžaci na dlanu – manifestacija koja ima za cilj promovisanje turističke ponude ovog vojvođanskog mesta. Manifestacija okuplja stotinu učesnika – predstavnika kulturno-umetničkih društava, udruženja žena, ribolovaca, lovaca, medara, sportskih i drugih udruženja građana…

Gepostet von Turistička organizacija opštine Odžaci am Donnerstag, 3. Mai 2012

4. Fijakerijada – svake godine u organzaciji konjičkog kluba Ždralin održava se fijakerijada koja obuhvata takmičenje jednopregu, dvopregu, tropregu i četvoropregu. Ova manifestacija podseti na prohujala vremena fijakera, vranaca i čilaša.

Ođžaci fijakerijada

Gepostet von Ivan Jocić am Mittwoch, 5. Juni 2013

5. Pozorišni dani Mihaila Benke Uče – na ovoj manifestaciji okupljaju se amaterska pozorišta i dramske sekcije slovačke nacionalne manjine, kako iz zemlje tako i iz inostranstva. Manifestacija je tradicionalnog karaktera.

"Pozorišni dani Mihala Benke Uče" Lalić Jun mesec

Gepostet von Turistička organizacija opštine Odžaci am Freitag, 5. Februar 2010

Projekat sufinansiran iz budžeta opštine Odžaci.
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Odžaci

Gepostet von Volim Srbiju am Dienstag, 26. Mai 2020