SUSRET SELA SRBIJE 2019: Nagradu poneli Banatsko Aranđelovo i Zlatan Fehimović

Foto: Wikipedia

Da opština Novi Kneževac ima ogroman turistički potencijal govori činjenica da je selo u toj opštini Banatsko Aranđelovo dobilo ovogodišnju nagradu na manifestaciji “Susret sela Srbije”.

U selu Lozovik u opštini Velika Plana održan je ‘‘Susret sela Srbije‘‘ u organizaciji Kulturno prosvetne zajednice Rebublike Srbije pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, kulture i poljoprivrede.

Tom prilikom u Domu kulture u Lozoviku, u kategoriji sela od 1000-2000 stanovnika naše Banatsko Aranđelovo, po osnovu onoga što je urađeno u poslednje tri godine, kao i rezultatima iz svih oblasti života na selu, zauzelo je 2. mesto u Srbiji odmah iza sela Pačenjevci– grad Leskovac, dok je treće mesto zauzeo Farkaždin, grad Zrenjanin.

Predsednik Saveta MZ Banatsko Aranđelovo Zoran Avramović je rekao – Bez pomoći predsednika naše opštine dr Radovana Uverića do ovoga priznanja sigurno ne bismo došli, zato pozivam građane Banatskog Aranđelova , Sigeta i Podlokanja da u narednim godinama zadržimo kurs razvoja i prosperiteta i život na selu upriličimo dostojanstvu 21. veka.

Istovremeno fotografu Zlatanu Fehimoviću iz Novog Kneževca dodeljena je zlatna medalja Kulturno prosvetne zajednice Srbije kao zaslužnom pojedincu za razvoj informisanja na selu putem fotografija koje odslikavaju život u selima naše opštine.

– Dugo se profesionalno bavim fotografijom i ono što sam zabeležio unazad 3 godine pa do danas, fotografišući rezultate rada ovog rukovodstva, za svaku je pohvalu. Ponosan sam što je to prepoznato sa najvišeg mesta kao što je institucija Kulturno prosvetne zajednice Srbije. Takođe moram da se zahvalim i predsedniku opštine Novi Kneževac, dr Radovanu Uveriću i narodnom poslaniku iz Srpskog Krstura, Radovanu Jančiću, koji su mi poverili sektor medija i informisanja u našoj opštini i na taj način mi ukazali veliko poverenje i čast – istakao je Zlatan Fehimović.

Svečanosti je kao aktivni učesnik prisustvovao narodni poslanik Radovan Jančić koji je vidno zadovoljan čestitajući svim nagrađenim selima, udruženjima i pojedincima izjavio – Uopšte nije bilo lako stvoriti uslove u našim selima(Đala, Srpski Krstur i Banatsko Aranđelovo…) da stanu u red sela kao što su Bajmok, Mrčajevci, Šimanovci, Krnjevo i na stotine sela Srbije i postignu brojne rezultate koji su ih za priznanja kvalifikovali. Priznanja svakako da prijaju ali i obavezuju sve nas da još više i bolje radimo, a u prilici smo da se u nekoliko sledećih godina vratimo u red razvijenih opština , što će svakako biti još veći osnov za razvoj naših sela. Ubeđen sam da smo sposobni, svi zajedno da postignemo željeni cilj imajući u vidu da je to i cilj predsednika Uverića i njegovih saradnika.