Obeležen Dan sela Srpskog Krstura: Na manifestaciji oko 150 zvanica i meštana

Foto: Wikipedia

Turistički potencijal optine Novi Kneževac krije se pre svega u manifestacijama koje se organizuju u selima ove opštine. Ovu činjenicu potvrđuje i to da je manifestaciju u selu Srpski Krstur ove godine posetilo 150 zvanica.

Na krajnjem severu Banata, sa leve strane reke Tise nalazi se opština Novi Kneževac u čijem je sastavu selo Srpski Krstur.

31.07.2017

Gepostet von Srpski Krstur am Montag, 31. Juli 2017

U Srpskom Krsturu proslavljena je slava Hrama Svetog Velikomučenika Georgija i dan sela Srpskog Krstura pred 150 žitelja i uglednih zvanica.

Pozdravni govor održao je protonamesnik gospodin Nenad Jovanović nakon čega je narodni poslanik Radovan Jančić uz reči zahvalnosti naglasio:

‘- Obaveza da sačuvamo Srpski Krstur je na nama. Iako nas je sve manje, ne smemo da se u narednim godinama delimo kako bismo uspeli da nastavimo sa izgradnjom i uređenjem našeg sela baš ovako kako smo to činili u predhodne četiri godine. Srpski Krstur je za mnoge danas neprepoznatljiv po tome koliko je toga izgrađeno, a plan je da mnogo toga još uradimo, kako bi obezbedili bolju budućnost za sve nas.