Kad Novi Sad pokrene ritam džeza: Ovako izgleda jedan od najboljih festivala u ovom delu Evrope

Foto: VolimSrbiju

Da je Novi Sad prestonica kulture govore mnogobroje manifestacije koje se održavaju u tom gradu, a među njima svakako je Novosadski džez festival koji visokim standardima sadržaja zauzima centralnu poziciju među manifestacijama ovog tipa koje se održavaju u Evropi, ali i širom sveta.

Ovogodišnji festival, 21. po redu, svečano je otvoren 14. novebra na “Jovan Đorđević“ Srpskog Narodnog pozorišta. U ime grada domaćina, o Festivalu koji će trajati do 16. novembra, govorio je pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Ivan Siler koji je poželeo dobrodošlicu učesnicima i posetiocima.

– Ovaj festival predstavlja sjajnu priliku da uživamo u kvalitetnoj muzici, ali je to prilika i muzičarima da se kroz razne programe i radionice usavršavaju. Kulturni centar Novog Sada učinio je mnogo toga u prethodnom periodu po ovom pitanju i svakako da će Grad Novi Sad i ubuduće finansirati ovakve i slične manifestacije koje imaju dugu i bogatu tradiciju – rekao je Siler an otvaranju.

Zašto morate posetiti ovu manifestaciju

Ukoliko ste ljubtelj džez muzike u Novom Sadu u toku trajanja ovog festivala očekuju vas velika imena mzičke džez scene.

Najeminentniji muzičari iz naše zemlje ali i sveta dolaze u Novi Sad kako bi pred građanima Srbije izveli svoje numere. Posebnost festivala, koji svake godine iznova oduševljava je u tome što muzički autori imaju mogućnost da publici prestave svoja autorska dela.

Pored dobre muzike, sve posetioce očekuje dobro druženje sa ljudima koji dolaze iz drugih evropskih gradova. Takođe, festival u svom programu ima i izdavanje knjiga, kompakt diskova i video zapisa.

Grad Novi Sad sufinansira projekat Gratski ritam Novog Sada.
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.