Za sve ljubitelje filmova: U Novom Sadu organizuje se poseban filmski festival koji morate posetiti

Foto: VolimSrbiju

Ukoliko ste ljubitelji filma, onda je pravo mesto za vas i to u decembru mesecu Novi Sad. U ovom gradu svake godine od između 4. i 28. decembra održava se festival evropske filmske kulture i umetnosti koji nosi naziv EURO-IN FILM.

Na festivalu se promovišu aktuelnosti u evropskom i nezavisnom profesionalnom filmu, a manifestacija je otvorene forme.

Zašto EURO-IN FILM, a ne neki drugi festival

Ovaj festival budi u Novom Sadu poseban ritam koji se može posmatrati kao pravi i neprikosnoveni praznik filma. Sadržaji koji se prikazuju publici su jedinstveni, a sav repertoar je jedinstven. Festival se realizuje u okviru Kulturnog centra Novog Sada, a sa velikom pažnjim se određuje šta će se to naći na repertoaru.

Jedan od bitnih razloga da odaberete da budete deo ovog festivala je svakako to što filmska ostvarenja koja se prikazuju u okviro EURO-IN FILM su pažljivo odabrana i nose umetničku težinu prilagođenu publici sa posebnim osećajem.

Značaj Festivala EURO-IN FILM ogleda se u tome što promoviše aktuelnosti u evrospkom i nezavisnom profesionalnom filmu. U tome što reafirmiše uspešne filmove i manifestacije iz međunarodne kulturne razmene i saradnje. Kroz ovaj festival promovišu se filmska stvaralaštva u sferi pokretnih zvučnih slika, i obeležavaju važni jubili filma.

Ove godine festival je otvoren premijernim prikazivanjem “Film, Manoel de Oliveira i ja”, a manifestacija je obeležila čak 23. godine postojanja.

Grad Novi Sad sufinansira projekat Gratski ritam Novog Sada.
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.