Doček 2020. godine na Trgu u Novom Sadu: Magija počinje 31. decebra (PROGRAM I SATNICA)

Foto: VolimSrbiju

Hvata vas novogodišnja euforija, a još niste odlučili gde želite da dočekati Novu 2020. godinu. Novi Sad je mesto gde će vas sačekati jedinstveni audio-vizuelni doček Nove Godine, te je možda ova destinacija i svečana manifestacija koja se organizuje u ovom gradu pravo mesto za vas.

Novi Sad je grad koji je po svemu jedinsten, pa tako i po programu za “najluđu“ noć. U ovom gradu povezuju se dva računanja vremena, spaja se vizuelna umetnost i muzika… Svi događaji 31. decembra, odnosno Doček 2020. biće besplatni, u centru grada, na otvorenom i trajaće tokom čitavog dana.

Izvođači, program, satnica

Novi Sad dočekuje ponoć uz legendarnog Bajagu i instruktore, beogradski sastav Artan Lili i svetski poznatog producenta Mahmuta Orhana.

Bajaga – od 23.10 h
Ove godine bend Bajaga i Instruktori proslavlja 35 godina postojanja, kao jedna od retkih grupa koje nastupaju bez prekida u karijeri, a u Novom Sadu će biti deo spektakularnog Dočeka 2020 i to uz nesvakidašnju postavu – bendu se pridružuju gudački kvartet iz Novog Sada i hor. Uz nebrojene hitove koji su obeležili skoro četiri decenije dugu karijeru, Bajaga i insturktori će se pobrinuti za dobru atmosferu u novogodišnjoj noći.

Artan Lili od 21.30
Pored njih, Novosađani će ispraćati poslednje sate stare godine uz mladi intrigantni sastav Artan Lili iz Beograda. Ovogodišnji dobitnici nagrade „Zadužbina Milana Mladenovića“ za muzičko delo od izuzetne umetničke vrednosti, koja im je dodeljena za singl „D.E.P.R.A“, zabaviće naše sugrađane u najluđoj noći uz prepoznatljive zvuke noiz-popa, kakvim definišu svoj pravac.

Mahmut Orhan od 01.00
Mladi DJ i producent iz Turske koji je ostvario planetarni uspeh, Mahmut Orhan, dodatno će zagrejaće atmosferu na Trgu 31. decembra! Na muzičkoj sceni nalazi se od svoje 18. godine i iza sebe ima mnogobrojne nastupe na svetskim festivalima. Zvuci dip hausa, EDM-a, elektronske muzike i alternativnih muzičkih pravaca dočekaće Novu godinu u Novom Sadu.

Za Doček u Novi Sad nam dolaze: Artan Lili, Let 3, Irkutska filharmonija sa solistima, Mahmut Orhan, Bajaga i Instruktori, Božo Vrećo i Camerata Académica, opera za decu „U cara Trojana kozije uši“, TAPAN Live Act, Lollobrigida, Elemental, Kralj Čačka, Dado Topić & Time After Time, Goran Trajkoski – Горан Трајкоски, NØLAH Live, Dejan Petrovic Big Band, Svemirko, Ana Stanić i simfonijski orkestar Grad, Bilja Krstic & Bistrik Orchestra i mnogi drugi.

Grad Novi Sad sufinansira projekat Gratski ritam Novog Sada.
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.