KONJIČKE TRKE U LOZOVIKU: Većina nagrada ostala u Velikoj Plani

Foto: Volim Srbiju

Lozoviku kod Velike Plane održane tradicionalne petrovdanske trke dvokolica. Nadmetalo se u sedam različitih trka, od kojih je jedna imala i internacionalni karakter. Konji, džokeji i vlasnici su se nadmetali za ukupni nagradni fond od 1.170.000 dinara.

Kao i ranijih godina takmičari domaćina, opštine Velika Plana, ostvarili su veliki uspeh. Pobednik najvažnije trke dana, koja je održana pod nazivom Cybele de Tedd, je grlo Gracieuse Bricoise, dr Mladena Bogdanovića iz Miloševca. Ono i džokej Aleksandar Bogdanović, koji je i trener,  su vlasniku doneli nagradu od 270.000 dinara.Osim Bogdanovića, iz planjanske opštine, među osvajačima nagrada su se našli i vlasnici konja i džokeji iz Donje Livadice, Velike Plane i Lozovika.

U trci su učestvovala ženska grla od tri godine i starija, upisana u kružnu trku Tour Trotteur Francais 2023.  Ukupna nagrada za pobednička grla u ovoj trci iznosila je 660.000 dinara.Pobedničko grlo je stazu od 2.000 metara pretrčalo za minut i 20 sekundi. Grlo trenira upravo Aleksandar Bogdanović, koji je trener i grlu Fafa vlasništvo Zlatka Ćevapa iz Velike Plane, koje je na najvažnijoj trci osvojilo drugo mesto i nagradu od 150.000 dinara.Ovom dvokolicom upravljao je Josip Lamić – Vujković.

Foto: Volim Srbiju

Drugo mesto i nagrada od 150.000 dinara pripali su grlu Izelia Dvokolicom je upravljao Josip Lamić – Vujković. Vlasnik je treniranje grla poverio Aleksandru Bogdanoviću.Treća mesto osvojilo je grlo Fiesta de Larre, vlasništvo Marka Jozića iz Sombora. Dvokolicom je upravljao Božidar Kečenović. Trener grla je Aleksandar Dimitrijević. Četvrto mesto osvojilo je grlo Harpie Iriseyes, vlasništvo dr Mladena Bogdanovića. Trener grla je Aleksandar Bogdanović a vozač je bio Milan Stojanović. Nagrada za četvrto mesto iznosila je 60.000 dinara. Praktično, tri grla jednog trenera, Aleksandra Bogdanovića, su osvojila jednu od nagrada.

U prvoj trci dana, Carigradski drum, za sva grla od tri godine i starija, domaćeg odgoja,  sa zaradom do 200 EUR, prvo mesto osvojilo je grlo Amanta Lux Miroslava Simića iz Požarevca, sa vozačem Josipom Lamićem – Vujkovićem.

Drugo mesto ovojilo je grlo Izida P. vlasništvo Zorana Petrovića iz Cerovca, koji je i upravljao dvokolicom. Treće mesto zauzela  je Paloma Miroslava Ćirkovića iz Beograda, sa vozačem Božidarem Miloradovićem. Četvrto mesto osvojilo je grlo Glenn Miller A.T. vlasništvo Jelene Lamić Vujković iz Subotice.

Foto: Volim Srbiju

U drugoj trci dana, za grla od tri godine i starija, sa zaradom do 650 evra, čiji je pokrovitelj Konjički klub Lozovik, prvo mesto osvojilo je grlo Buzzin Boy Miodraga Dimitrijevića iz Vlaškog dola, koji je i upravljao dvokolicom. Drugo mesto osvojilo je grlo Beker Radiše Rajića iz Donje Livadice, sa vozačem Novicom Đorđevićem a treće Cattaro Vladana Vojinovića iz Čačka, sa vozačem Borisom Kečenovićem. Ostala grla su diskvalifikovana pa nije bilo četvrtog mesta.

Treća trka dana, posvećena sećanju na Predraga Markovića Pecu donela je pobedu grlu Azra R.S. Milana Tasića iz Niša, koje je stazu od 1.600 metara pretrčalo za minut, 17 sekundi i dve stotinke.U ovoj trci nadmetala su se grla od tri godine i starija, domaćeg odgoja, sa zaradom do 1.500 evra. Drugo mesto pripalo je grlu Amadeus Rayan, vlasnika Dejana Dedijera iz Beograda, a dvokolicom je upravljao Zoran Petrović. Treća je bila Elza Srboljuba Simića iz Požarevca, sa vozačem Božidarem Miloradovićem. Četvrto mesto osvojilo je grlo Malina Velibora Đorđevića iz Bratinca, a vozač je bio Dragan Petrović.

Četvrta trka, za grla od tri godine i starija, domaćeg odgoja, koja su na takmičenjima do sada osvojila do 3.500 evra, donela je pobedu grlu Ren, čiji je vlasnik Ivan Milenković iz Leskovca. Vozač je bio Zoran Petrović a nagrada 40.000 dinara. Drugu nagradu osvojilo je grlo Gracia, čiji je vlasnik Zoran Živojinović iz Cerovca. Dvokolicom je upravljao vlasnik grla. Treće mesto pripalo je Larisi Ivana Milenkovića iz Leskovca, sa vozačem Nikolom Pejićem.Četvrto mesto osvojilo je grlo Angelina de Mar Marka Petrovića iz Požarevca, koji je i upravljao dvokolicom. Pokrovitelj četvrte trke bila je Mesna zajednica Lozovik. U prve četiri trke prva nagrada je iznosila 40.000, druga 20.000 a treća 12.000 dinara.

Foto: Volim Srbiju

Pokrovitelj šeste trke, za sva grla od tri godine i starija, sa zaradom do 10.000 evra, bila je opština Velika Plana, koja je za to izdvojila nagradni fond od 90.000 dinara. Pobedio je Čarli Star, vlasništvo Borisa Surle iz Novog Sada i osvojilo nagradu od 45.000 dinara. Dvokolicom je upravljao Dejan Katanić. Drugo mesto i nagrada od 22.500 dinara pripalo je grlu Isaac Newton A.T. takođe vlasništvo Borisa Surle iz Novog Sada.  Treće mesto osvojilo je grlo Brier vlasništvo Novice Đorđevića iz Donje Livadice. Đorđević je i upravljao dvokolicom. Četvrto mesto pripalo je grlu Silverado. Vlasnik je Dimitrije Tajdić iz Omoljice a vozač je bio Jovica Ostojić.

Sedma trka, koja je ponela ime velikog pravoslavnog praznika Petrovdana, sa nagradnim fondom od 100.000 dinara, donela je trijumf  grlu Defi Pierji, vlasništvo Đorđa Brzovana iz Dolova. Vozač je bio Miloš Kovačević. Pobednik je pripala nagrada od 50.000 dinara. Duplo manje, za osvojeno drugo mesto, pripalo je grlu Acciaio Dei Venti Draga Đuričića iz Azanje, koji je i upravljao dvokolicom. Treće mesto i nagradu od 15.000 dinara osvojilo je grlo Fidagu U.R. čiji je vlasnik Milan Živković iz Lozovika. Četvrto mesto osvojilo je grlo Team Work Milana Stojanovića iz Požarevca, koji je i upravljao dvokolicom.

Projekat sufinansiran iz budžeta opštine Velika Plana.
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.