Kad Pećinci ožive kroz četkicu slikara: Svakog maja u ovoj opštini održava se manifestacija koja okuplja umetnike

Foto: VolimSrbiju

Već jedanaest godina unazad u maju mesecu opština Pećinci postaje mesto okupljanja slikara iz Srbije i regiona, ali i brojne turiste koje privlači ova vrsta umetnosti. Manifestacija pod nazivom, “Likovna kolonija” održava se u Kupinovu, inspirisana baš tim mestom i lepotama Obedske bare.

Ono što umetnici naslikaju tokom boravka u Kupinovu izlaže se je u etno kući Putnik.

Bogat krajolik i kulturno-istorijsko nasleđe, inspiracija su umetnicima tokom pet dana maja svake godine, a sve se to može videti na izloženim slikama u dvorištu pomenute etno kuće.

Gepostet von Turistička organizacija opštine Pećinci am Mittwoch, 18. Juni 2014

– Likovna kolonija na neki poseban način spaja ljude, a odlična atmosfera na zatvaranju ove manifestacije samo je pokazatelj da su i umetnici i organizatori i posetioci uspostavili vezu koja je neraskidiva. Lokalna samouprava će nastaviti da podržava ovu manifestaciju, jer mi želimo da naše najjužnije naselje pretvorimo u turističku meku, upravo zbog ogromnog prirodnog bogatstva Obedske bare i izuzetno značajnog kulturno-istorijskog nasleđa Kupinova – rekao je predsednik opštine Pećinci Željko Trbović na zatvaranju Likovne kolonije 25. maja.

Zahvaljujući podršci Vlade Srbije vrlo brzo izgradićemo moderan vizitorski centar koji će biti prvi korak ka razvoju turizma u našoj opštini – dodao je Trbović.

Osim privrede i poljoprivrede turizam je važna stavka u strategiji razvoja opštine i stoga ćemo nastaviti da podržavamo ovakve manifestacije, ističu u lokalnoj samoupravi.

Inače, tokom trajanja Кolonije, slikari borave i stvaraju u dvorištu etno kuće Putnik, na raspolaganju im je prostor, kako u dvorištu tako i u kući, a s obzirom da je ovde i sedište naše Turističke organizacije, mi smo tokom trajanja manifestacije jedna velika složna porodica, kažu u lokalnoj TO.

Gepostet von Turistička organizacija opštine Pećinci am Mittwoch, 18. Juni 2014

Posetioci i meštani uživali su na zatvaranju Kolonije u predivnim motivima Obedske bare i Kupinova na platnima koja je stvaralo 15 umetnika, a priređen je i bogat kulturno-umetnički program.

Projekat sufinansiran iz budžeta opštine Pećinci.
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.