Kultura u Pećincima za najmlađe: Dečije kulturno leto koje oduševljava mališane

Foto: VolimSrbiju

Da opština Pećinci jeste mesto kulture za sve, govori upravo činjenica da se u ovom delu Srbije organizuje kulturni festival za najmlađe.

Naime, u Pećinačkog kulturnog leta, tradicionalno se organizuje manifestacija koja nosi naziv Dečije kulturno leto. Najmlađi građani naše zemlje, odnosno deca u prilici su da svakog petka u avgustu uživaju u dečijim prestavama na otvorenom u centrima sela pećinačke opštine.

Ove godine “Dečije kulturno leto” počelo je u petak 2. avgusta u 19 časova kada je u centru Karlovčića bila izvedena predstava za decu “Nevidljiva priča” u kojoj je igrala, Sanela Milošević.

Dečije predstave, tokom ove manifestacije, organizovane su u još 5 naselja pećinačke opštine: Brestaču, Ogaru, Donjem Tovarniku, Obrežu i Deču.

Najmlađi su bili u prilici da pogledaju i “Pipi dugu čarapu” u kojoj igra Jelica Brestovac i “Malu lekciju protiv šunda” u kojoj igra Cvetin Aničić.

Organizator “Pećinačkog kulturnog leta” je Kulturni centar Pećinci, a programi za decu organizovani su u saradnji sa Predškolskom ustanovom “Vlada Obradović Kameni” i osnovnim školama uz podršku mesnih zajednica, a pod pokroviteljstvom opštine Pećinci.

Projekat sufinansiran iz budžeta opštine Pećinci.
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.