Manifestacija za ljubitelje konja i konjičkog sporta: Kako izgleda fijakerijada u Pećincima

Foto: VolimSrbiju

Konjarstvo je vremenom na neki način zamrlo u Srbiji, ali ljubitelji ove konja u opštini Pećinci i dalje organizuju zaista prelepu manifestaciju koja privlači brojne turiste. Pećinci manifestacijom pod nazivom “Fijakerijada” postaju mesto okupljanja ljubitelja konja i konjičkih sportova. Ova manifestacija organizuje se s povodom Dana opštine.

Gepostet von Fijakerijada Pecinci am Donnerstag, 30. Mai 2019

Manifestacija se organizuje šest godina unazad, a okuplja brojne učesnike iz Srema i Vojvodine, a turiste iz cele Srbije i regiona.

Kako je izgledala ovogodišnja Fijakerijada?!

Brojni izlagači uparađenih fijakera i lipicanera ulepšali su i ove godine ovu već nadaleko čuvenu manifestaciju.

Na terenu za konjičke sportove u Pećincima, su po 6. put u organizaciji Konjičkog kluba “Pećinački lipicaner” jurili dvoprezi, četvoroprezi, paradirala deca buduće nade konjičkog sporta i defilovali ljubitelji konja na fijakerima.

Na radost brojne publike, ovogodišnja Pećinačka fijakerijada okupila je preko 50 takmičara seniora i juniora iz cele Srbije.

Gepostet von Fijakerijada Pecinci am Donnerstag, 30. Mai 2019

– Pećinački lipicaner jedan je od čuvara Sremske tradicije i zato će uvek moći da računa na podršku Opštine, a članovima ovog konjičkog kluba želim da se zahvalim što su i Pećinci na mapi konjičkog sporta – rekao je otvarajući tu manifestaciju u maju predsednik opštine Pećinci Željko Trbović.

Sremci vole konje, vole da provode vreme sa njima, a kažu da je to poseban odnos.
Učesnici Šeste po redu Fijakerijade u Pećincima takmičili su se u vožnji preciznosti sa dva konja – dvopreg i sa četiri konja – četvoropreg, a podeljene su i brojne nagrade deci učesnicima svečane revije i budućim nadama konjičkog sporta.

U vožnji dvoprega prvo mesto osvojio je Dragan Trifunović iz Šapca, drugo mesto pripalo je Vladanu Rakiću iz Obrenovca, dok se na trećem mestu našao Boris Mijakovsi iz Jabuke. U vožnji četvroroprega prvo mesto osvojio je Vlada Rakić iz Obrenovca, drugo Milan Đurđević iz Pećinaca, treće Boris Mijakovski iz Jabuke, saopšteno je po okončanju manifestacije.

Gepostet von Fijakerijada Pecinci am Donnerstag, 30. Mai 2019

U vožnji dvoprega u kategoriji dece najuspešniji je bio Miloš Đurđević iz Pećinaca, drugo mesto pripalo je Vladimiru Vasiću iz Pećinaca, dok je treće mesto osvojio Nemanja Tomić iz Rume. U revijalnom delu u kategoriji dece najuspešnija je bila Jovana Kaluđerović iz Čačka, drugo mesto osvojila je Milica Đurđević iz Pećinaca, a treće Uroš Ušljebrka takođe iz Pećinaca.

Udruženje žena “Sremica” iz Pećinaca pripremilo je tradicionalne sremske kolače kako bi i domaćice dale doprinos i ulepšale manifestaciju.

Projekat sufinansiran iz budžeta opštine Pećinci.
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.