Sajam kulture mladih na selu: Festival koji je za samo dve godine pokupio simpatije posetilaca

Foto: VolimSrbiju

Manifestacija “Sajam kulture mladih na selu” je manifestacija koja se u opštini Pećinci ogranizuje samo dve godine, ali je već pokupila simpatije posetilaca iz cele Srbije, ali i meštana same opštine.

Ove godine manifestacija je održana 22. novembra, a u okviru nje publika je bila u prilici da pogleda monodramu “Lenka Dunđerski – kobni čas”.

Bogat i svima prilagođen sadržaj ovogodišnje manifestacije “Sajam kulture mladih na selu”, po rečima direktora Kulturnog centra Jovana Devrnje, privukao je zavidan broj posetilaca.

– Za sledeću godinu postavili smo cilj da vratimo mlade u ustanovu kulture u našoj opštini, i da oni steknu naviku da češće borave kod nas i da iskazuju svoje talente – kazao je Devrnja.

Gepostet von Слободан Станковић am Donnerstag, 19. September 2019

U predstavi, rađenoj po motivima Lenkinog poslednjeg dnevnika i Kostićevog sanovnika, igra mlada glumica Teodora Kušić iz Stare Pazove, koja je ujedno i reditelj pomenute monodrame.

– U samom stvaranju monodrame pomogli su mi dramaturg Ana Mitrović i moji profesori sa fakulteta, jer nam je to bio deo diplomskog ispita. Oduvek sam želela malo bolje da istražim lik Lenke Dunđerski, fascinantna mi je bila njena bliskost sa piscem Lazom Kostićem – ističe Teodora.

Dodaje da je želela da publici približi Lenkin lik, jer o Lazi Kostiću većina ljudi podosta zna, ali se vrlo malo zna o toj devojci.

Inače, svaki put kada igra Lenku, kako podvlači, sama radnja u njoj izazove novu emociju koja se nije pojavila prethodnog puta. To je drugo gostovanje Teodore u KC Pećinci. Prezadovoljna je publikom i saradnjom sa KC.

Projekat sufinansiran iz budžeta opštine Pećinci.
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.