Kultura za sve: Petodnevna manifestacija za “Pećinačko kulturno leto” koja objedinjuje veliki broj sadržaja

Foto: VolimSrbiju

Već tri godine unazad na šetalištima u Pećincima posetioci iz cele Srbije, ali i meštani mogu biti deo jedne kulturne manifestacije koja postaje sve popularnija. U pitanju je festival koji nosi naziv Pećinačko kulturno leto

Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom opštine Pećinci, a realizuje je pećinački Kulturni centar. Na ovom festivalu svake godine učestvuje oko 800 učesnika, a otvara se manifestacijom pod nazivom “Ulica dobrih vibracija”.

Pecinacko kulturno leto ,,Kolaci nasih baka" Pecinci 2019god.Prvonagradjeni foto:Opstina Pecinci

Gepostet von Udruženje žena "Sunčev Cvet" am Sonntag, 28. Juli 2019

Program počinje u podne i to delom koji se naziva Kotlićijada na kojoj će svoje kulinarsko umeće pokazati ljubitelji tradicionalnog sremskog paprikaša. Predveče, prvog dana manifestacije preko trideset udruženja žena iz Srbije i inostranstva na manifestaciji “Kolači naših baka” predstavlja ručne radove i tradicionalnu hranu svoga kraja.

Organizatori manifestacije uručuju i nagrade najuspešnijim kuvarima, kao i članicama udruženja u tri kategorije: za najlepši etno štand, za najukusniji starinski kolač i najoriginalniji ručni rad.

Kulturno-umetnički deo manifestacije

Na festivalu učestvuje preko 30 kulturno umetničkih društava iz zemlje i inostranstva, a posetiocima se priređuje i defile ulicom Slobodana Bajića Paje sve do šetališta. Na šetalištu ih dočekuju članice UŽ „Sremica“ sa sremačkim krofnama.

Gepostet von KUD " Moravac" Gornje Vidovo am Dienstag, 22. August 2017

U večernjim časovima posetioci manifestacije u prilici su da uživaju u tročasovnom koncertu narodnih igara na kom obično učestvuje čak 600 članova folklornih ansambla. Takođe, turisti koji posećuju manifestaciju mogu čuti i koncert nardnih pesama, ali i mnoge druge umetnike.

Pećinačko kulturno leto pruža posetiocima pećinačke opštine brojne sadržaje tokom trajanja od 27. jula do 31. avgusta.

U organizaciji ovogodišnje Ulice dobrih vibracija učestvovali su Mesna zajednica Pećinci, Udruženja žena “Sremica”, DNNT “Pećinci” i Turistička organizacija opštine Pećinci.

Projekat sufinansiran iz budžeta opštine Pećinci.
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.