REKONSTRUKCIJA PUTA SMEDEREVSKA PALANKA – VELIKA PLANA: Na prvoj deonici saobraćajnice postavljen nov asfalt

Foto: VolimSrbiju

Prva deonica magistralnog puta između Smederevske Palanke – Velike Plane presvučena je novim asfaltom.

U pitanju je deonica od Kiseljaka, na izlazu iz Smederevske Palanke, do raskrsnice na kojoj se odvaja put za Raču.

Rekonstrukciju puta između Plane i Palanke, u dužini od 14 kilometara, koji se nalazio u vrlo lošem stanju, obećao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, prilikom posete ovim opštinama 9. marta ove godine.

Foto: VolimSrbiju

On je tom prilikom izjavio da će za ovaj projekat država izdvojiti tri miliona evra, međutim Vlada Srbije je, zbog obima posla, taj iznos povećala na više od četiri miliona evra.

Radovi na rekonstrukciji počeli su krajem juna, a izvodi ih kompanija „Putevi Srbije“.

-Radimo po najvišim standardima. Cilj je da put dugo traje. Za nasipanje puta utrošene su duplo veće količine materijala nego što je bilo planirano. Debljina dva sloja asfalta kojima je put presvučen je 15 centimetara. Širina asfalta je šest metara i šezdeset cantimetara – kažu izvođači radova iz „Puteva Srbije“.

Sa obe strane kolovoza urađene su pešačke staze koje su široke po jedan metar. Iste su presvučene grebanim asfaltom. Zbog bolje zaštite od vode, nivo puta je znatno viši nego što je bio pre rekonstrukcije. Na pojedinim mestima i po 50-60 cantimetara.

Danas je počelo obeležavanje kolovoza i postavljanje druge saobraćajne signalizacije.

Foto: VolimSrbiju

Na ovoj deonici puta Smederevska Palanka – Velika Plana ostaje da se rekonstruiše saobraćajnica preko manjeg mostića na potoku Guberaš i mosta na reci Jasenici, na kojem će biti zamenjen trotoar i postavljena nova ograda.

Od početka radova u junu mesecu saobraćaj između Smederevske Palanke i Velike Plane odvija se zaobilaznim putem preko Male Plane, Kruševa i Velikog Orašja.

U cilju poboljšanja saobraćajnica na teritoriji dve opštine, Vlada Srbije je donela odluku da ove i sledeće godine izvrši i potpunu rekonstrukciju puta koji Smederevsku Palanku, preko Krnjeva, povezuje sa magistralnim putem Smederevo – Velika Plana – Kragujevac, koji je poznat pod nazivom Carigradski drum.
Dužina ove saobraćajnice je oko 12 kilometara.

Projekat sufinansira Opština Smederevska Palanka.
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.