Seoski turizam: Ovo su tri sela u Novom Kneževcu koja trebate videti (FOTO)

Foto: Wikipedia/Delfin82

Opština Novi Kneževac turistima iz Srbije, ali i regiona pruža brojne kulturno-istorijske objekte i mesta koje mogu da posete. Mi smo izdvojili tri sela na ovoj opštini koje morate posetiti.

Banatsko Aranđelovo

Ovo selo prišada opštini Novi Kneževac, a prema popisu iz 2011. godine ima 1398 stanovnika. Ovde se nalazi Crkva Sv. Arhangela Mihaila i Gavrila u Banatskom Aranđelovu. Selo je prvobitno nosilo naziv Oroslamoš, a 1922. godine menja ime.

U istoriji oko 1030. godine za vreme vladavine mađarskog (ugarskog) kralja Stefana i svetog. Selo ima bogatu istoriju, koju će vam rado ispričati meštani kada ga posetite.

… ;)Majdan – Banatsko Aranđelovo, 14. Jul 2017.

Gepostet von Foto Goldman am Sonntag, 16. Juli 2017

Srpski Krstur

U ovom selu u Novom Kneževcu, nalazi se Zgrada bivšeg Narodnog odbora Atine u Srpskom Krsturu. U neposrednoj blizini mesta Srpski Krstur, na samom severu Banata, jedini preostali par orlova krstaša u Srbiji i dalje svija svoje gnezdo.

Gepostet von Srpski Krstur am Montag, 6. Januar 2020

Đala

Ovo mesto nastalo je 1764. godine kao pravoslavna parohija u Čanadskom protoprezviratu. Austrijski carski revizor Erler je 1774. godine konstatovao da mesto “Gijala” pripada Tamiškom okrugu, Čanadskog distrikta. Kada je 1797. godine popisan pravoslavni klir tu su postavljena dva sveštenika. Parosi su zbog toga što je stanoništvo većinom bilo srpsko, služili na srpskom jeziku.

Gepostet von Задња Kућа Србија am Montag, 14. März 2016