Mesto gde se sreću stvaraoci koji pozorište posmatraju na drugačiji način: Da li ste znali da samo Novi Sad ima ovakvu manifestaciju?!

Foto: VolimSrbiju

Ljubiteljima alternativnog i novog teatra jasno je da je Novi Sad jedini grad u kome mogu da uživaju u ovoj vrsti umetnosti i to na festivalu koji nosi naziv “Internacionalni festival alternativnog i novog teatra u Srbiji – INFANT”.

Gepostet von Infant (Internacionalni festival alternativnog i novog teatra) am Montag, 1. Juli 2019

Dakle, Novi Sad je mesto gde se susreću stvaraoci koji pozorišnu umetnost posmatraju na drugačiji i nov način. Kada se govori o ovom festivalu i njegovoj autentičnosti, svakako da se mora napomenuti da je ovo jedina vrsta ovakve manifestacija koja se održava u našoj zemlji, kao i to da prti trendove popularne među umetnicima i kritičarima scenskog stvaralašta širom sveta.

Gepostet von Infant (Internacionalni festival alternativnog i novog teatra) am Montag, 1. Juli 2019

Na INFANTU nastupaju alternativne trupe, studentska akademska pozorišta i najbolji predstavnici amaterskog pozorišta, a održava se u Srpskom narodnom pozorištu i Kulturnom centru Novog Sada.

MAGIJA INFANT-a💡

Gepostet von Infant (Internacionalni festival alternativnog i novog teatra) am Samstag, 29. Juni 2019

Na festivalu koji se razvio iz kulturoloških potreba, a koji je prepoznat kako u Srbiji, tako i u inostranstvu, gostovale su mnogobrojne alternativne trupe, studentska akademska pozorišta, a posetioci mogu pogledati predstave kako klasičnih reperoarskih pozorišta, tako i one amaterskog teatra.

Gepostet von Infant (Internacionalni festival alternativnog i novog teatra) am Mittwoch, 20. Juni 2018

Na festivalu dolaze umetnici kako iz Srbije, tako i regiona, a festival se može pohvaliti i učešćem Radeta Šerbedžije na njemu.

Ukoliko volite pozorište ovakvu manifestaciju ne smete da propustite, a deo nje možete biti krajem juna i početkom jula kada se i organizuje festival.

Grad Novi Sad sufinansira projekat Gratski ritam Novog Sada.
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.