Novembar u Novom Sadu: Spisak manifestacija koje se održavaju u prestonici kulture

Foto: VolimSrbiju

Novi Sad je grad u kome se održava mnogštvo manifestacija, a u nastavku teksta donosimo vam one koje će biti održane u novembru mesecu.

  • Otvoreno prvenstvo Fruške gore u planinskom trčanju – manifestacija koja promoviše sportski duh održava se 3. novembra na obroncima Stražilova. Cilj manifestacije je dobro druženje i promovisanje sporta.
  • 24. Međunarodna izložba zlatarstva i časovničara “Sjaj” – Više od 50 izlagača iz šest zemalja okuplja se u Novom Sadu na ovoj manifestaciji koja se održava od 8. do 11. novembra. Izlagači će posetiocima manifestacije pokazati zlatni i srebrni nakit, venčane burme i prstenje, drago kamenje, bižuteriju, mašinski brušene cirkone, sintetičko kamenje za zlatarstvo, ambalažu, opremu za čuvanje i izlaganje nakita, alate za zlatarstvo i časovničarstvo, mašine i alate za obradu nakita i graviranje, opremu za zlatarske i časovničarske radnje…
  • 20. Futoška kupusijada – kupus je odlika jeseni, a Kupusijada u Futogu je najvažnija manifestacija u slavu kupusa. Dva dana traje manifestacija koja slavi kupus i 100 jela koja se mogu napraviti od njega. Manifestacija se održava 1. i 2. novembra.

Futoška kupusijada, od ove godine 2 dana, petak 25. i subota 26. oktobar 2013.http://www.hotels.rs/novi-sad-4sr

Gepostet von Hotels.rs am Donnerstag, 24. Oktober 2013

  • 39. noćni planinarski marš – Tradicionalna pešačka akcija “Noćni planinarski marš” održaće se u subotu, 9. novembra, na Fruškoj goriu u čast oslobođenja Novog Sada u Prvom svetskom ratu.
  • Čvarak fest – Deseti, jubilarni “Čvarak fest”, koji promoviše jedan od najpoznatijih vojvođanskih gastronomskih proizvoda,biće otvoren 3. novebra u Kaću. Kao i do sada, domaćini će organizovali takmičenje u pravljenju čvaraka, tradicionalne slane poslastice svih ljubitelja dobrog zalogaja.

Čvarak fest Kać

Gepostet von Nevena Cvetanovic am Sonntag, 3. November 2019

  • SYNERGY – world theater festival – na ovom festivalu koji se organizuje u Novom Sadu u novembru mesecu učestvuju pozorište trupe, a sam festival posvećen je autorskim delima.

Gepostet von Synergy Theater Festival am Dienstag, 6. November 2018

  • Filmski festival Slobodna zona – petnaesto izdanje filmskog festivala “Slobodna zona” otvara se 7. novembra, u Kulturnom centru Novog Sada. Do 13. novembra biće prikazano 47 angažovanih igranih i dokumentarnih ostvarenja, među kojima je više od 36 nacionalnih premijera.
  • Festival zlatnih ansambla Vojvodine – Povodom obeležavanja prisajedinjenja Vojvodine matici Srbiji i oslobođenja Grada Novog Sada 1918. godine, Novi Sad je već 11 godina uzastopno domaćin “Festivala zlatnih ansambala”, ali i Svetskog dana srpskog kola koje je uvršteno na UNESKO listu nematerijalnog kulturnog nasleđa sveta.
  • Međunarodni muzički festival za decu “Šljokice u plavom” – Ovo je muzički festival za decu međunarodnog karaktera, koji se održava od 8. do 10. novembra, a za cilj ima predstavljanje zemalja učesnica, njihove kulture, umetnosti i tradicije kroz savremeno stvaralaštvo za decu i omladinu.
  • Novosadski džez festival – Ove godine održava se 21. po redu, a glavni koncertni program biti održan od 14. do 16. novembra u Srpskom narodnom pozorištu, u klubu “Tribina mladih” Kulturnog centra Novog Sada,
  • Dance fest Novi Sad – je internacionalano plesno takmičenje profesionalnog i amaterskog karaktera koje okuplja ljubitelje plesa, plesače, trenere, koreografe i renomirane svetske stručnjake iz plesne umetnosti. Manifestacija se održava u Spensu.

Gepostet von Dance Fest Novi Sad am Dienstag, 3. Dezember 2019

  • Veliko kolo i prijatelji – Festival “Veliko kolo i prijatelji” je koncert dečijih sastava Udruženja “Veliko kolo” sa gostima iz Srbije, ali i drugih zemalja. Na koncertu učestvuje preko 300 dece, a cilj ovakve manifestacije je međusobno upoznavanje i druženje. Na zajedničkom koncertu kulturno-umetnička društava predstavljaju narodne igre i pesme svog kraja, razmenjujući tako iskustva i znanja u cilju jačanja tolerancije i međusobnog razumevanja. Održava se 23. novembra u svečaoj sali NIS-a.
  • Međunarodni kongres sudenata turizma i hotelijerstva
  • Novosadski winter fest – počeće 21. novemra kada će biti svečano otvoren.

Gepostet von Novosadski Winter Fest am Sonntag, 29. Dezember 2019

Grad Novi Sad sufinansira projekat Gratski ritam Novog Sada.
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.