Mesto koje spaja isturiju i kulturu: Tri stvari koje morate posetiti u opštini Bečej (FOTO)

Foto: Hungarian Wikipedia/Pintye Dávid Győr

Opština Bečej turistima iz Srbije, ali i regiona pruža brojne kulturno-istorijske objekte i mesta koje mogu da posete. Predlažemo tri stvari koje su nezaobilazne kada je u pitanju ova destinacija.

Centralni gradski trg – Nalazi se u samom centru grada, a poznatiji je pod nazivom Pogača. Na Trgu se nalaze spomenici kulture, kao i zgrada opštine Bečej sagrađanena 1881. godine. Takođe, ovde možete videti i zdanje baronice Eufemije Jović iz 1894. godine. Neposredno u blizini trga nalazi se i sadašnja Srednja tehnička škola, na čijem se mestu 1861. godine nalazila osnovna škola. Na trgu se nalazi i Gradsko pozorište Bečej, nekada gradski hotel Central, kao i zgrada bivše Potiske štedionice, kuća Bogdana Dunđerskog iz 1904. godine.

💕#mojbečej

Gepostet von Moj Bečej am Freitag, 22. November 2019

Crkva Svetog velikomučenika Georgija – ova pravoslavna crkva nastala je u periodu od 1851. do 1858. godine. Građena u stilu kasnog klasicizma, dok su njegova tri tornja, kao simbol Svetog trojstva izgrađena u baroknom stilu. Sama crkva je jednobrodna sa petostranom apsidom i naglašenom bočnom pevnicom.

U iščekivanju nevremena ⛈⛈⛈ #crvenialarm #nevreme

Gepostet von Moj Bečej am Sonntag, 23. Juni 2019

Dvorac Fantast – na samo 16 kilometara od Bečeja u pravcu Bačke Topole nalazi se ovaj prelepi dvorac. Dvorac je sagradio poznati vojvođanski veleposednik Bogdan Dunđerski. Ovaj prelepi kompleks se prostire na 65 hektara, a u njemu se nalaze: velika palata, mala citadela, depandans, park i štala, kao i ergela konja koja je na raspolaganju gostima koji žele da se isprobaju u jahanju.

Gepostet von Dvorac Fantast Dundjerski am Dienstag, 12. November 2019

Projekat sufinansiran iz budžeta opštine Bečej.
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.