U Srbiji se krije dvorac pod nazivom Fantast – Prelepo mesto koje morate videti (FOTO,VIDEO)

Opština Bečej turistima iz Srbije, ali i regiona pruža brojne kulturno-istorijske objekte i mesta koje mogu da posete. Mesta koja možete videti u ovoj opštini neretko su čuvari tradicije i kulture, a jedno od njih je svakako dvorac Fantast.

Gepostet von Dvorac Fantast Dundjerski am Samstag, 29. August 2015

On se nalazi na 15 kilometara od Bečeja ka Bačkoj topoli, a za njegovu gradnju zaslužan je Bogdan Dunđerski. Izgrađen je 1925. godine, a rađen je iz više faza. Jedini ko prema želji graditelja ima nasledstvo nad dvorcem je Matica srpska.

Konstrukcija dvorca

Dvorac se sastoji od tornja i čtiri zgaone kule, koje su napravljene u stilu neogotike. Dvorac ima svečanu salu koja je s urađena u neoklasicističkom stilu. Pored samog dvorca postoji kapela posvećena Svetom Đorđu.

Tri mozaika na portalu i Tajnu večeru je za dve godine naslikao Uroš Predić, Bogorodica je dobila Marin lik po želji Dunđerskog. Ova konstrukcija koja je bila početna danas je promenjena, te je od prvobitnog izgleda dvorca autentičan oblik zadržali zidovi i vrata.

Dvorac Fantast, Bečej

Gepostet von Volem Vojvodinu am Mittwoch, 2. Oktober 2019

Još 1945. iz dvorca je odnet nameštaj, umetnički radovi i sve ono što ga je krasilo. Danas je dvorac pretvoren u hotel, a u podrumu se nalazi restoran. Kapela je ponovo osveštana, organizuju se krštenja i venčanja koja su omiljena na ovom romantičnom mestu.

Udahnite život punim plućima 😊Prijatan dan 🐐🌸🦋🐎🐿🐇🌺🍀🏰🎠

Gepostet von Dvorac Fantast Dundjerski am Donnerstag, 14. Mai 2020

Projekat sufinansiran iz budžeta opštine Bečej. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.